Här finner du information som rör ditt boende och de gemensamma ytorna i fastigheten.
Om det finns frågor som inte blir besvarade nedan, meddela gärna styrelsen.

För medlemmar VänsterKolumn

Cykel- och barnvagnsrum finns på K70 -1tr. Det är förbjudet att förvara cyklar eller barnvagnar i trapphus och entréer. Cyklar, barnvagnar, pulkor och andra leksaker som påträffas i någon av husets entréer eller trapphus kommer att tas bort av Adamsbergs fastighetsförvaltning på uppdrag av styrelsen.

Mopeder får förvaras i cykelrummet.

Om du har förslag till förbättringar i fastigheten eller saknar du någon information på hemsidan, använd vårt formulär och kom med feedback

Mindre förändringar får göras i lägenheten. Du får till exempel lägga nya golv, sätta upp nya skåp eller byta ut vitvaror i köket.

Mer omfattande förändringar kräver dock styrelsens tillstånd, till exempel om du vill ta ner en vägg, dra nya rör i kök och badrum. Ibland kan det också behövas bygganmälan för att utföra andra åtgärder i lägenheten.

I våra stadgar under 10 § finner du mer information. Du hittar dokumentet kring ansökan för ombyggnation under Dokument.

Vi har ett medlemsgarage med 24 platser med infart via Kammakargatan 72. Platserna hyrs i första hand ut till medlemmar till en kostnad på 1 500 kr/månad. Uppsägningstiden är tre månader.

Om du har några frågor gällande din nuvarande garageplats eller är intresserad av att hyra – kontakta klara@berget12.se.

I föreningen finns totalt två tvättstugor, båda belägna på vinden mellan Dalagatan 6B 4tr och K70 5tr. De innehåller två tvättmaskiner vardera, samt torktumlare och torkrum.
Bokningschema finns vid tvättstugorna.

OBS! Mattor får inte får tvättas i tvättmaskiner avsedda för hushållstvätt.

Varje lägenhet disponerar en ”tvättkolv” märkt med lägenhetsnummer.
Vid borttappad tvättnyckel eller tvättkolv kan ni kontakta peter@berget12.se. En ny tvättkolv/nyckel kommer att debiteras med 500 kr.

Tvättregler finns uppsatta i tvättstugorna.

Load More

För medlemmar HögerKolumn

Entréportarna går att använda med kod fram till 22.00 varje dag. Därefter fungerar det endast att komma in med tag.

Om du funderar på att skaffa ett digitalt lås, har styrelsen beslutat att Yale Doorman ska användas. Färgvalet är Grå/silver och svart sifferplatta. Kontakta gärna styrelsen om du har några frågor.

Behöver du en ny tag – kontakta info@afast.se. En avgift på 200 kr per tag tas ut.

Vill du uppdatera eller lägga till din information i porttelefonen kontakta info@afast.se.

Med andrahandsupplåtelse menas att hyra ut sin bostad utan att själv bo kvar. Om du vill hyra ut lägenheten i andra hand så måste det alltid först godkännas av styrelsen.

Begäran om andrahandsuthyrning skickas till Adamsbergs fastighetsförvaltning på info@afast.se

Hyra ut via Airbnb är inte tillåtet.

Vår internetleverantör är Banhof. Upplever du problem med nätverket kan du kontakta Banhofs kundtjänst på 010-510 00 00.

Om internet fungerar dåligt kan det vara din router som är för gammal. Föreningen står inte för inköp av ny router.

Fastigheten är försäkrad via Trygg-Hansa. Dessutom har bostadsrättsföreningen tecknat enså kallad tilläggsförsäkring för de enskilda bostadsrätterna i huset, som gäller vid vattenskada.

Den ligger ovanpå den egna hemförsäkringen. Du hittar dokumentet här.

I föreningens regi kan du slänga hushållssopor, papper, kartong, plast, metall och elektronik. All annan återvinning får absolut inte slängas i fastigheten utan behöver tas om hand om på annat sätt.

Vart finns soprummen?
Du hittar ett soprum för endast hushållssopor på K70, bottenvåningen. Det större soprummet som också innehåller återvinning finner du på Dalagatan 6B -2 tr. Du använder din nyckel för att komma ner via hissen, eller trappen.

Load More